Join us on Youtube Join us on Facebook  
 
Home Vesna Apartmani     Grebaštica Okolica Kako do nas Smještaj Cjenik Rezervacije Kontakt Galerija

Vesna video
Grebaštica - mjesto za pravi odmor Grebastica

Grebaštica je malo pitomo mjesto u srednjoj Dalmaciji, u blizini grada Šibenika, a smještena je u dubokom morskom zaljevu koje krasi čisto modro more. Stanovnici Grebaštice Vas dočekuju sa izrazitom dobrodošlicom te se ovdje nećete osjećati kao stranac već kao stari prijatelj.
Mediteranska blaga klima učiniti će da se osjećate odlično duhom i tijelom. Iako stanovništvo Grebaštice teži modernom načinu života, ponosni su na svoju tradiciju i običaje koji su prisutni na svakom koraku i koje će sa Vama nesebično podijeliti.


 
Glavna plaža u Grebaštici je šljunkovita, vrlo pogodna za djecu, te na samoj plaži je moguce iznajmiti ležaljke. Zaklon od sunca naći ćete pod stablima tamarisa koja su posađena uzduž plaže. Osvježenje nakon kupanja možete potražiti u barovima sa terasama koje gledaju na more, u kojima će Vam pripremiti hladne napitke, sladoled ili nešto za jelo.Bogatu gastronomsku ponudu, kako autohtonim specijalitetima tako i svakodnevnim jelima, možete naći u nekoliko restorana u mjestu. Također u mjestu se nalaze dućani za opskrbu namirnicama, prodaja svježeg voća i povrća, pizzerije, slastičarna i turistički ured sa mjenjačnicom.
Stanovnici Grebaštice su na glasu po uzgoju i proizvodnji vina, maslinovog ulja, smokava i drugih mediteranskih kultura, te ih rado nude na prodaju i kušanje.

Uz prirodne ljepote, čisto more i mediteransku klimu, Grebaštica se može pohvaliti bogatim povijesnim i kulturnim naslijedjem. Naime, u mjestu djeluje kulturno - umjetničko društvo "Bedem" koje ima dugu tradiciju čuvanja i njegovanja tradicije i običaja, pjesme i plesa ovog kraja.

  ::: Vesna Apartmani :::  info.vesna.cro@gmail.com : + 385 22 577 265 + 385 98 556 930 * Grebaštica *
 
   < Web Manufactura 2009. >